Modül Linki: https://e-yaygin.meb.gov.tr/download.ashx?fileID=774
Ders Saati: 60
PROGRAMIN UYGULANMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR
1. E-ticaret, internet üzerinden ürün ve hizmetlerin alınıp satıldığı elektronik ticaret anlamına gelir. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte e-ticaret sektörü büyük bir hızla büyümüş ve gelişmiştir. E-ticaret platformları, tüketicilere ürünleri görüntüleme, satın alma ve ödeme yapma imkanı sunar. Dijital pazarlama ise internet ve diğer dijital kanallar aracılığıyla ürün veya hizmetlerin pazarlanması sürecidir. Geleneksel pazarlama yöntemlerinden farklı olarak dijital pazarlama, dijital teknolojilerin ve platformların kullanımını içerir. Günümüzde bu ortamların ticarette kullanılması, üreticinin bu süreci tanıyarak uyum göstermesi, daha verimli ve sürdürülebilir bir ticaret anlayışının geliştirilerek devamlılığının sağlanması amaçlanmaktadır.
2. Kurs programı, Millî Eğitim Bakanlığında görevli uzman, alan öğretmenleri ve alan uzmanları ile iş birliği içinde hazırlanmıştır. Pazarlama ve pazarlamacı kavramlarını açıklar. Tüketiciyi kavramını açıklar. Pazarlamanın gelişimini örneklerle açıklar. Modern pazarlama anlayışını örneklerle açıklar. Satış ile pazarlama arasındaki farkı örneklerle açıklar.
Tüketici davranışları kavramını tarif eder. Tüketici çeşitlerini listeler. Pazarlama tekniğini uygular. Tüketicileri çeşitlerine göre gruplandırır. Pazarlamayla ilgili güncel gelişimleri takip eder. Modern pazarlama anlayışını kullanır.
Satış ile pazarlama arasındaki farkı ayırır. Tüketici davranışları ayırt eder. Tüketicileri çeşitlerine göre ayırır. Bilgi teknolojilerindeki gelişmeler ve internetin hızla ticarileşmesi kavramlarını betimler.
Değişen dünya ekonomisi ölçeğinde pazarlamayı yeniden tarif eder. İş hayatının hızla küreselleşmesine bağlı olarak doğan yeni pazarlama yöntemlerini örneklerle açıklar. Küreselleşmeyle beraber müşteri veri tabanı oluşturma ihtiyacının artmasını örneklerle açıklar.İnternetin ve bilgi teknolojilerindeki gelişmelerden yararlanarak küresel düzeyde ticari işlemler yapar.
Değişen dünya ekonomisi ölçeğinde, yeni pazarlama kurallarına uyarlar.
İş hayatının hızla küreselleşmesine bağlı olarak doğan yeni pazarlama yöntemlerini kullanır. Küreselleşmeyle beraber müşteri veri tabanı oluşturma ihtiyacını bulur.
Markanın sicile kaydedilmesini tarif eder. Marka kullanmanın faydalarını açıklar. Markanın tüketiciler açısından faydalarını açıklar.
Copyright © 2024 Ant Akademi Eğitim Belgelendirme ve Danışmanlık Hizmetleri, Tüm Hakları Saklıdır.